english greek

Λιμένας

Θάσος ή Λιμένας

Limenas

Η Θάσος ή Λιμένας είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα και συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Καβάλα και την Κεραμωτή, αλλά και με τη Σκάλα Πρίνου, στα βορειοδυτικά του νησιού.

Limenas

Προτείνουμε να δείτε
•Η σημερινή Θάσος είναι η ζωντανή μαρτυρία της αρχαίας πόλης. Ξεκινώντας την περιήγηση από το βορειότερο τμήμα της, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα τείχη, που έχουν μήκος γύρω στα 4 χλμ.
•Το Ρωμαϊκό θέατρο, χτισμένο σε περίοπτη θέση, μετά την καταστροφή του αρχαίου τον 6ο αιώνα μ.Χ., οπότε η ορχήστρα του μετατράπηκε σε αρένα. Στον ίδιο χώρο σήμερα πραγματοποιούνται παραστάσεις αρχαίου δράματος. στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θάσου.
•Την Ακρόπολη που μοιάζει ξεκομμένη από το τείχος και το θέατρο, ενώ εκτιμάται ότι ανήκει στη Μεσαιωνική εποχή. Νότια του τείχους βρίσκονται τα ερείπια του ιερού του Πανός, με παραστάσεις του θεού, δύο τράγων και ενός σάτυρου.
•Το Χορηγικό μνημείο που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το θέατρο. Αρχιτεκτονικά τμήματα και γλυπτά του φυλάσσονται στο Μουσείο.
•Το ιερό του Ποσειδώνα, πολύ κοντά στη θάλασσα, που όπως είναι φυσικό λατρευόταν ιδιαίτερα. Σώζεται η πρόσοψή του στη δυτική πλευρά και ο βωμός της Ήρας.
•Στο κέντρο της αρχαίας πόλης δεσπόζουν το Ωδείο και η Αγορά. Το πρώτο κτίσμα ανήκει μάλλον στο 2ο μ.Χ. αιώνα, ενώ διατηρούνται ερείπια αρχαίου οικοδομήματος. Η Αγορά αποτελείται από τα Προπύλαια, που βρίσκονται απέναντι από το Μουσείο, τις αρχαίες και τις ρωμαϊκές στοές και τις πέντε εξέδρες. Από τα ευρήματα συμπεραίνεται ότι η Αγορά υπήρξε θρησκευτικό, πολιτιστικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο της εποχής.
•Την αψίδα Καρακάλλα, με την αντίστοιχη αναθηματική επιγραφή.
•Το ιερό του Ηρακλέους, το οποίο έχει τη μοναδική του είσοδο στη δυτική πλευρά.
•Οι Πύλες του Σειληνού και του Ηρακλέους, στα ανατολικά περίχωρα της αρχαίας πόλης, στην πεδιάδα της Αρκούδας. Ο Ηρακλής, στη δική του πύλη, ύψους 7 μέτρων, παριστάνεται ως τοξότης.
•Την πύλη του Διός, με προσωπική αναπαράσταση του θεού.
•Το Μουσείο, στο χώρο της αρχαίας πόλης, όπου εκτίθενται μοναδικά ευρήματα, ανάμεσα στα οποία το Κεφάλι του Διονύσου κι ένας κριοφόρος κούρος.

Limenas Limenas

thassos4

Σύνδεση Χρήστη

Ειδοποίηση με e-mail

Εγγραφείτε τώρα στην υπηρεσία ειδοποιήσεων μέ e-mail, για να ειδοποιήστε αυτόματα, για νέα συμβάντα σχετικά με την ιστοσελίδα μας, τη θάσο, αλλά και την ΑΝ.Α.Ε.Θ..

Ο καιρός στην Θάσο

Από την Ε.Μ.Υ.
Από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Από το freemeteo

Στο meteo:
Θάσος
Κεραμωτή - Θάσος

Περισσότερα...

Συνδικάτο

Όλες οι νέες δημοσιεύσεις, κατευθείαν στο γραμματοκιβώτιό σας!
RSS 1.0
ATOM 0.3
OPML
Ηotel Αthina

Δημοσκοπήσεις

Τί πιστεύετε οτι χρειάζεται περισσότερο ο Θεολόγος Θάσου;

Αποτελέσματα

Ημερολόγιο

Αρχαγγέλου Γαβριήλ, Στεφάνου του Σαββαΐτου
1878
Υπογράφεται η συνθήκη του Βερολίνου, με την οποία ανατρέπεται η δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας.
1943
Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας "Μπρενέρο" στο Μακρυνόρος.
Οι Γερμανοί καίνε το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου και εκτελούν τον ιερέα και άλλους Έλληνες.
Powered by Elxis | Κατασκευή - Επιμέλεια: Telemania Web Designs
Copyright (C) 2006-2024 Anaeth.gr. All rights reserved.