english greek

Δελτίο τύπου 2019-03-22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝ.Α.Ε.Θ., 22-03-2019

Την Κυριακή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Θεολόγο η παρουσίαση του βιβλίου της ΑΝΑΕΘ με τίτλο: “Γυμνάσιος Λαυριώτης, γνωριμία με τον ἄνθρωπο ποῦ ἔζησε γιὰ νὰ προσφέρει”. Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε με ξεχωριστή φροντίδα και μέριμνα η φιλόλογος κα. Γεσθημανή Καρατζαφέρη, ενώ σημαντική ήταν και η έρευνα της εκπαιδευτικού - διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου, κας Αργυρής Λαμπίρη.

Στόχος της παρουσίασης ήταν η γνωριμία του κοινού με την μικρή μας εκδοτική προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί να φέρει και πάλι στο προσκήνιο των συζητήσεων, την μοναδική προσωπικότητα του πατήρ Γυμνασίου, μιας μορφής που συντάραξε το πανελλήνιο εκατό χρόνια πριν, διδάσκοντας μια ζωή ανιδιοτελούς προσφοράς.

Το κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν οτι ο τόπος μας μπορεί ακόμα να πορεύεται κρατώντας άρηκτη την επαφή του με το άμεσο ιστορικό παρελθόν του και συνδεδεμένος με αυτό, να αποθησαυρίζει τα μηνύματα εκείνα που θα τον βοηθήσουν να διέλθει τούτη την σκοτεινή εποχή της ιδιώτευσης. Η συμμετοχή και η προσήλωση του κόσμου κατά την παρουσίαση, απέδειξε οτι υπάρχουν ακόμα υγιείς θύλακες, ικανοί να προσφέρουν, σε αντίθεση με το ταπεραμέντο του νέο-έλληνα, που επιβαλλει συμπεριφορές ιδοταγούς βίου. Απεδείχθει, επίσης, οτι η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται πως το μέλλον της βρίσκεται στην μεταξύ μας ένωση και όχι στον κατακερματισμό μας. Ο πατήρ Γυμνάσιος, συνεχίζει να δείχνει τον τρόπο του προσφέρειν και της εν Θεῲ αγάπης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ιερείς των τοπικών ενοριών, ο Δήμαρχός μας κ. Χατζημανώλης Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Θάσου κος Ψαλίδας Νικόλαος, ο Πρόεδρος και μέλη του τοπικού συμβουλίου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της αστυνομίας, μα και πλήθος κόσμου, οι οποίοι μιλησαν και κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους για του πρόσωπο και τη δράση του Γυμνασίου. Ξεχώρισαν οι ομιλίες του Δημάρχου μας, του κ. Γιώργου Στρατηγέντα και του κ. Παναγιώτη Μαντέχου, οι οποίοι προσέθεσαν νέα στοιχεία και παραμέτρους στην ιστορική έρευνα.

Κλείνοντας, θα παραθέσουμε μια φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Χατζημανώλης: “Για να ‘ναι αποτελεσματικό ένα φάρμακο, θα πρέπει ο γιατρός να σταλάζει μέσα του και δυο σταγόνες αγάπης”.

Ένα μεγάλο μπράβο στην συντακτική ομάδα, στα μέλη και στους υποστηρικτές της ΑΝ.Α.Ε.Θ. που συνεχίζουν να προσφέρουν και αυτοί, άδολα και ακούραστα προς το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε σίγουροι ότι μόνο καλό θα αναβλύζει από τέτοιες προσπάθειες.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το δωρεάν βιβλίο, να έρχονται σε επαφή με την ΑΝΑΕΘ.

Ευχαριστούμε!

Καλή & ευλογημένη Σαρακοστή!

Με εκτίμηση,
για την ΑΝ.Α.Ε.Θ.

το Δ.Σ.

  • Μαζί, μπορούμε!
  • Κοινωνία ενωμένη, πάντα κερδίζει.


Γίνετε και 'σεις μέλος ή υποστηρικτής της ΑΝ.Α.Ε.Θ..Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου
Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου
Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου
Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου Εφημερίδα Πρωινή Καβάλας 2019-03-27

User Login

Newsletter

Subscribe to our newsletter service and be the first to be informed about changes in our webpage, about the action of our organization or about Thassos Island.

Weather in Thassos

From H.N.M.S.
From Poseidon
From  Freemeteo

From METEO:
Thassos
Keramoti Thassos

More...

Syndicate

Όλες οι νέες δημοσιεύσεις, κατευθείαν στο γραμματοκιβώτιό σας!
RSS 1.0
ATOM 0.3
OPML
Ηotel Αthina

Polls

What Theologos in Thassos needs most

Results

Ημερολόγιο

Μετάστασις Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού
1687
Οι Ενετοί βομβαρδίζουν την Ακρόπολη των Αθηνών, με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί η τουρκική πυριτιδαποθήκη στον Παρθενώνα.
1821
Παραδίδεται στους Έλληνες η τουρκική φρουρά της Μεγάλης Τάπιας της Τριπολιτσάς (Τριπόλεως).
1916
Ο Βενιζέλος σχηματίζει επαναστατική κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζεται στο λιμάνι της Λέρου, μετά από ομαδική επίθεση 25 γερμανικών Στούκας.
1944
Υπογράφεται το Σύμφωνο της Καζέρτας.
Powered by Elxis | Κατασκευή - Επιμέλεια: Telemania Web Designs
Copyright (C) 2006-2023 Anaeth.gr. All rights reserved.