english greek

Δελτίο τύπου 2019-03-22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝ.Α.Ε.Θ., 22-03-2019

Την Κυριακή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Θεολόγο η παρουσίαση του βιβλίου της ΑΝΑΕΘ με τίτλο: “Γυμνάσιος Λαυριώτης, γνωριμία με τον ἄνθρωπο ποῦ ἔζησε γιὰ νὰ προσφέρει”. Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε με ξεχωριστή φροντίδα και μέριμνα η φιλόλογος κα. Γεσθημανή Καρατζαφέρη, ενώ σημαντική ήταν και η έρευνα της εκπαιδευτικού - διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου, κας Αργυρής Λαμπίρη.

Στόχος της παρουσίασης ήταν η γνωριμία του κοινού με την μικρή μας εκδοτική προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί να φέρει και πάλι στο προσκήνιο των συζητήσεων, την μοναδική προσωπικότητα του πατήρ Γυμνασίου, μιας μορφής που συντάραξε το πανελλήνιο εκατό χρόνια πριν, διδάσκοντας μια ζωή ανιδιοτελούς προσφοράς.

Το κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν οτι ο τόπος μας μπορεί ακόμα να πορεύεται κρατώντας άρηκτη την επαφή του με το άμεσο ιστορικό παρελθόν του και συνδεδεμένος με αυτό, να αποθησαυρίζει τα μηνύματα εκείνα που θα τον βοηθήσουν να διέλθει τούτη την σκοτεινή εποχή της ιδιώτευσης. Η συμμετοχή και η προσήλωση του κόσμου κατά την παρουσίαση, απέδειξε οτι υπάρχουν ακόμα υγιείς θύλακες, ικανοί να προσφέρουν, σε αντίθεση με το ταπεραμέντο του νέο-έλληνα, που επιβαλλει συμπεριφορές ιδοταγούς βίου. Απεδείχθει, επίσης, οτι η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται πως το μέλλον της βρίσκεται στην μεταξύ μας ένωση και όχι στον κατακερματισμό μας. Ο πατήρ Γυμνάσιος, συνεχίζει να δείχνει τον τρόπο του προσφέρειν και της εν Θεῲ αγάπης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ιερείς των τοπικών ενοριών, ο Δήμαρχός μας κ. Χατζημανώλης Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Θάσου κος Ψαλίδας Νικόλαος, ο Πρόεδρος και μέλη του τοπικού συμβουλίου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της αστυνομίας, μα και πλήθος κόσμου, οι οποίοι μιλησαν και κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους για του πρόσωπο και τη δράση του Γυμνασίου. Ξεχώρισαν οι ομιλίες του Δημάρχου μας, του κ. Γιώργου Στρατηγέντα και του κ. Παναγιώτη Μαντέχου, οι οποίοι προσέθεσαν νέα στοιχεία και παραμέτρους στην ιστορική έρευνα.

Κλείνοντας, θα παραθέσουμε μια φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Χατζημανώλης: “Για να ‘ναι αποτελεσματικό ένα φάρμακο, θα πρέπει ο γιατρός να σταλάζει μέσα του και δυο σταγόνες αγάπης”.

Ένα μεγάλο μπράβο στην συντακτική ομάδα, στα μέλη και στους υποστηρικτές της ΑΝ.Α.Ε.Θ. που συνεχίζουν να προσφέρουν και αυτοί, άδολα και ακούραστα προς το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε σίγουροι ότι μόνο καλό θα αναβλύζει από τέτοιες προσπάθειες.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το δωρεάν βιβλίο, να έρχονται σε επαφή με την ΑΝΑΕΘ.

Ευχαριστούμε!

Καλή & ευλογημένη Σαρακοστή!

Με εκτίμηση,
για την ΑΝ.Α.Ε.Θ.

το Δ.Σ.

  • Μαζί, μπορούμε!
  • Κοινωνία ενωμένη, πάντα κερδίζει.


Γίνετε και 'σεις μέλος ή υποστηρικτής της ΑΝ.Α.Ε.Θ..Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου
Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου
Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου
Γυμνάσιος-παρουσίαση-βιβλίου Εφημερίδα Πρωινή Καβάλας 2019-03-27

Σύνδεση Χρήστη

Ειδοποίηση με e-mail

Εγγραφείτε τώρα στην υπηρεσία ειδοποιήσεων μέ e-mail, για να ειδοποιήστε αυτόματα, για νέα συμβάντα σχετικά με την ιστοσελίδα μας, τη θάσο, αλλά και την ΑΝ.Α.Ε.Θ..

Ο καιρός στην Θάσο

Από την Ε.Μ.Υ.
Από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Από το freemeteo

Στο meteo:
Θάσος
Κεραμωτή - Θάσος

Περισσότερα...

Συνδικάτο

Όλες οι νέες δημοσιεύσεις, κατευθείαν στο γραμματοκιβώτιό σας!
RSS 1.0
ATOM 0.3
OPML
Rafaila

Δημοσκοπήσεις

Τί πιστεύετε οτι χρειάζεται περισσότερο ο Θεολόγος Θάσου;

Αποτελέσματα

Ημερολόγιο

Παραμόνου και Φιλουμένου μαρτύρων, Ουρβανού Μακεδονίας
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.
Powered by Elxis | Κατασκευή - Επιμέλεια: Telemania Web Designs
Copyright (C) 2006-2023 Anaeth.gr. All rights reserved.