english greek

Δελτίο τύπου 2019-01-24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝ.Α.Ε.Θ., 24-01-2019

Αδελφοί,

θα θέλαμε και φέτος να σας κοινοποιήσουμε τις ευχές μας για ένα ευλογημένο, δημιουργικό και παραγωγικό 2019, καθώς και να μοιραστούμε μαζί σας την ελπίδα ότι τούτη η χρονιά θα φέρει λίγη παραπάνω αγάπη, ομόνοια και μετάνοια για όλους μας. Ας κοιτάξουμε να διορθώσουμε τους εαυτούς μας και ίσως, ο καλός Θεός μας λυπηθεί και μας ελεήσει, δίνοντάς μας λύσεις στα προβλήματά μας.

Η κοπή της βασιλόπιτάς μας είναι πια γεγονός, έλαβε χώρα στο Θεολόγο, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στην ζεστή και κατάμεστη από την αγάπη σας αίθουσα της καφετέριας «Ραφαήλα». Πρώτα, βεβαίως, διαβάστηκε η ευχή επί τῃ ευλογία της βασιλόπιτας από τους ιερείς μας, π. Μακέδο Δημήτριο, π. Μαυρογιάννη Νικόλαο και π. Κυριακίδη Μάριο, τους οποίους και ευχαριστούμε εκ βαθέων.

Κατά το Τυπικό μας πλέον, προέβημεν στην απονομή αναμνηστικής πλακέτας, αυτή τη φορά σε έναν αγαπητό και εξέχοντα συντοπίτη μας, τον διδάσκαλο, ιστορικό και συγγραφέα, κ. Κωνσταντίνο Ι. Χιόνη, για την προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κος Χιόνης με το εξαίρετο έργο του, όχι μόνο τιμά την Πατρίδα του, όχι μόνο διδάσκει την Ιστορία του τόπου του στους σύγχρονούς και επόμενούς του, αλλά παρακινεί τους νεότερους να ασχοληθούν με το παρελθόν και την παράδοσή μας, βάζοντας ψηλά τον πήχη για τους μελλοντικούς ερευνητές. Η παρακαταθήκη του τεράστια, οι διακρίσεις του πολλές. Η κίνησή μας, ελάχιστος φόρος τιμής της τοπικής κοινωνίας, σε ένα γνήσιο τέκνο του Θεολόγου. Περιμένουμε ακόμη πολλά από τον κ. Κώστα, ανυπομονούμε για τη στιγμή που στο επόμενο έργο του θα ρίξει κι άλλο φως σε πτυχές της Ιστορίας μας που μας είναι ακόμα άγνωστες ή ασαφείς.

Την απονομή έκανε ο Δήμαρχός μας, κ. Χατζηεμμανουήλ Κων/νος, ο οποίος ένοιωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς με τον κ.Χιόνη τους ενώνει μια ξεχωριστή σχέση, αυτή του κοινού ενδιαφέροντός τους για ιστορικά θέματα του τόπου.

Ανάμεσά μας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Τσολάκης Σταύρος, δημοτικοί συμβουλοι, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Δ.Κ. Θεολόγου κ. Παρασκευάς Κυριάκος και κα Κουκρίδη Μαρία, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και πολλοί άλλοι εξέχοντες πολίτες του Τόπου.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για δέκατη συνεχή χρονιά, αθόρυβα και ακούραστα συνδράμετε στην διεκπεραίωση του έργου της ΑΝ.Α.Ε.Θ.. Η εκδήλωση αυτή θα ήταν αδύνατη αν δεν ήταν η αγάπη και η αμέριστη συμπάθειά σας σε μας.

Χρόνια Πολλά, Καλά & Ευλογημένα

Κοινωνία χωρίς ιστορική μνήμη, παύει να υπάρχει.
Αγάπη και καλή προαίρεση στις καρδιές μας για να αντέξουμε.


Γίνετε και 'σεις μέλος ή υποστηρικτής της ΑΝ.Α.Ε.Θ..


anaeth-2019-1.jpg

anaeth-2019-2.jpg

anaeth-2019-3.jpg

anaeth-2019-4.jpg

Σύνδεση Χρήστη

Ειδοποίηση με e-mail

Εγγραφείτε τώρα στην υπηρεσία ειδοποιήσεων μέ e-mail, για να ειδοποιήστε αυτόματα, για νέα συμβάντα σχετικά με την ιστοσελίδα μας, τη θάσο, αλλά και την ΑΝ.Α.Ε.Θ..

Ο καιρός στην Θάσο

Από την Ε.Μ.Υ.
Από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Από το freemeteo

Στο meteo:
Θάσος
Κεραμωτή - Θάσος

Περισσότερα...

Συνδικάτο

Όλες οι νέες δημοσιεύσεις, κατευθείαν στο γραμματοκιβώτιό σας!
RSS 1.0
ATOM 0.3
OPML
Rafaila

Δημοσκοπήσεις

Τί πιστεύετε οτι χρειάζεται περισσότερο ο Θεολόγος Θάσου;

Αποτελέσματα

Ημερολόγιο

Νικηφόρου Κων/λεως, Δημητρίου και Κωνσταντίνου των νεομαρτύρων
1697
Σφαγή από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Δημητρίου από την Φιλαδέλφεια.
1820
Απαγχονισμός από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη του Αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνου από την Λέσβο.
1823
Δύναμη επαναστατών Κρητών επιτίθεται εναντίον των Τούρκων στο στενό πέρασμα Κανδάνου-Χανίων.
1825
Ναυμαχία μεταξύ ελληνικού και τουρκικού στόλου έξω από τον λιμένα της Σούδας και νίκη των Ελλήνων.
1829
Τμήματα υπό τους Κριεζώτη, Δυοβουνιώτη, Ράγκο και Λάζο νικούν στην θέση Ανηφορίτη Θηβών 2.500 Τουρκαλβανούς.
1943
Το Ελληνικό αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" και το βρετανικό αντιτορπιλικό "Τζέβρις" βυθίζουν κοντά στην Καλαβρία ιταλική νηοπομπή.
1944
Οι Γερμανοί καίνε το Δοξάτο Δράμας και φονεύουν 233 Έλληνες.
Powered by Elxis | Κατασκευή - Επιμέλεια: Telemania Web Designs
Copyright (C) 2006-2023 Anaeth.gr. All rights reserved.