english greek

Δελτίο τύπου 2009-07-06

Θεολόγος, 06-07-2009

Μπροστά στον κίνδυνο να βιώσουμε την τραυματική εμπειρία των δασικών πυρκαγιών, η ΑΝ.Α.Ε.Θ., βλέποντας τον κίνδυνο, θα πλαισιώσει με τα μέλη της την προσπάθεια προστασίας των δασών. Έτσι, θα συμμετέχουμε ενεργά στις περιπολίες στα δάση μας. Θα ενημερώνουμε το κοινό της περιοχής, βάσει δελτίου της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες, στην ιστοσελίδα μας.
Ταυτόχρονα καλούμε τους φορείς του δημοσίου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ειδικότερα:

  • Την Πυροσβεστική Υπηρεσία, να στελεχώσει το εγκαταλειμμένο στην τύχη του Πυροφυλάκιο Τρικόρφου. Αυτό με τα σπασμένα τζάμια, αυτό με τα σάπια πλέον κουφώματα, αυτό με τους πεσμένους σοφάδες, αυτό με τα σπασμένα από τις παγωνιές υδραυλικά, που μουσκεύοντας τους τοίχους, επισπεύδουν την κατάρρευσή του. Αυτό που οι πατεράδες μας έχτισαν κουβαλώντας με μουλάρια και γαϊδούρια τα υλικά. Αυτό που ως πανόπτης, ελέγχει τα 2/5 του νησιού της Θάσου.
  • Το Δήμο Θάσου, να βοηθήσει οποιονδήποτε, ο οποίος είτε υπηρεσιακά, είτε εθελοντικά βοηθά στην δασοπροστασία. Επιπλέον, ουσιωδώς να πράξει και ο ίδιος προς αυτήν την κατεύθυνση. Επί παραδείγματι, μπορεί να προβεί σε συντονισμένες ενέργειες τοποθέτησης φορητών, πλαστικών υδατοδεξαμενών σε σημεία – κλειδιά, σε συνεργασία με κάποιο ικανό σκαπτικό μηχάνημα της περιοχής, οι οποίες θα αποσκοπούν στον έγκαιρο και γρήγορο ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων, όταν αυτά βρίσκονται επί τω έργω. Πρόσφατο παράδειγμα, η φωτιά από κεραυνούς στην περιοχή Τρικόρφου, όπου τα πυροσβεστικά, λόγω της κακής κατάστασης των δασικών δρόμων, αναγκάζονταν να ανεφοδιάζονται από το Θεολόγο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν φορτηγά, κουβαλώντας τις εν λόγω δεξαμενές, προμήθευαν με νερό τις αντλίες επί τόπου.
  • Το Δασαρχείο Θάσου, να συνεχίσει τους καθαρισμούς των αντιπυρικών λωρίδων. Είναι έργο ουσίας, ανάγκη των καιρών.
    Τους κατά τόπους οργανισμούς – οργανώσεις – ομάδες – συλλόγους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τις όποιες προσπάθειές τους, στις οποίες μας βρίσκουν αρωγούς. Να πιέσουν - οχλήσουν εγγράφως τους αρμόδιους δημόσιους φορείς της ευρύτερης περιοχής μας.

Ελπίζουμε, ότι δεν είναι πια αργά για την ενεργοποίηση ιδιωτών και δημοσίου, για την αποφυγή των χειρότερων.


Γίνε και 'συ μέλος ή υποστηρικτής της ΑΝ.Α.Ε.Θ..


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας, http://anaeth.gr.

Σύνδεση Χρήστη





Ειδοποίηση με e-mail

Εγγραφείτε τώρα στην υπηρεσία ειδοποιήσεων μέ e-mail, για να ειδοποιήστε αυτόματα, για νέα συμβάντα σχετικά με την ιστοσελίδα μας, τη θάσο, αλλά και την ΑΝ.Α.Ε.Θ..

Ο καιρός στην Θάσο

Από την Ε.Μ.Υ.
Από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Από το freemeteo

Στο meteo:
Θάσος
Κεραμωτή - Θάσος

Περισσότερα...

Συνδικάτο

Όλες οι νέες δημοσιεύσεις, κατευθείαν στο γραμματοκιβώτιό σας!
RSS 1.0
ATOM 0.3
OPML
Dolphins

Δημοσκοπήσεις

Τί πιστεύετε οτι χρειάζεται περισσότερο ο Θεολόγος Θάσου;

Αποτελέσματα

Ημερολόγιο

Τιμοθέου αποστόλου, Αναστασίου του Πέρσου
815
Σφαγή Ελλήνων στην Ανδριανούπολη από τους Βουλγάρους.
1842
Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της.
1848
Πεθαίνει ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, πρόεδρος πολλών Εθνικών Συνελεύσεων.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Σπι Καμαράτε.
Powered by Elxis | Κατασκευή - Επιμέλεια: Telemania Web Designs
Copyright (C) 2006-2025 Anaeth.gr. All rights reserved.