english greek

Δελτίο τύπου 2011-05-23

Θεολόγος, 23-05-2011


Η Μ.Κ.Ο. ΑΝ.Α.Ε.Θ., συνεχίζοντας την αδιάκοπη προσπάθειά της για τηνΑγιογραφία του Αρχαγγέλου στην Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Θεολόγου Θάσου. σωτηρία των μνημείων του νησιού μας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να κάνει γνωστό, ότι ολοκληρώθηκε η 5η (προτελευταία ) φάση συντήρησης των αγιογραφιών στον Iερό Nαό της Αγίας Παρασκευής στο Θεολόγο Θάσου.

Κατά τις εργασίες συντήρησης ανεδείχθησαν απαράμιλλης ομορφιάς αγιογραφίες στοκεντρικό κλίτος. Σπάνια σε ενοριακό ναό υπάρχουν αγιογραφημένες οι μορφές όλων των προφητών της πίστης μας. Πράγμα που αναδεικνύει την έντονη επιρροή που δέχθηκε η περιοχή μας από την μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους. Είναι μεγάλη η χαρά μας που αξιωθήκαμε να βοηθήσουμε στην ανάδειξη αυτών των μοναδικών αγιογραφιών.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά τον τεχνίτη κον Ντούφλιο Δημήτριο για την ανιδιοτελή του προσφορά τοποθέτησης των απαραιτήτων σκαλωσιών. Επίσης ευχαριστούμε τον επιχειρηματία κον Κουκούδη Γεώργιο που προσέφερε την φιλοξενία των συντηρητών.


– Ας μην ξεχνάμε ότι Λαός δίχως ιστορική μνήμη παύει να υπάρχει.
– Για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσουμε ότι το μέλλον μας είναι κοινό.
– Γίνετε και 'σεις μέλος ή υποστηρικτής της Μ.Κ.Ο. ΑΝ.Α.Ε.Θ..

Σύνδεση Χρήστη





Ειδοποίηση με e-mail

Εγγραφείτε τώρα στην υπηρεσία ειδοποιήσεων μέ e-mail, για να ειδοποιήστε αυτόματα, για νέα συμβάντα σχετικά με την ιστοσελίδα μας, τη θάσο, αλλά και την ΑΝ.Α.Ε.Θ..

Ο καιρός στην Θάσο

Από την Ε.Μ.Υ.
Από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Από το freemeteo

Στο meteo:
Θάσος
Κεραμωτή - Θάσος

Περισσότερα...

Συνδικάτο

Όλες οι νέες δημοσιεύσεις, κατευθείαν στο γραμματοκιβώτιό σας!
RSS 1.0
ATOM 0.3
OPML
Hotel Akti

Δημοσκοπήσεις

Τί πιστεύετε οτι χρειάζεται περισσότερο ο Θεολόγος Θάσου;

Αποτελέσματα

Ημερολόγιο

Παραμόνου και Φιλουμένου μαρτύρων, Ουρβανού Μακεδονίας
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.
Powered by Elxis | Κατασκευή - Επιμέλεια: Telemania Web Designs
Copyright (C) 2006-2023 Anaeth.gr. All rights reserved.