english greek

Δελτίο τύπου 2011-05-23

Θεολόγος, 23-05-2011


Η Μ.Κ.Ο. ΑΝ.Α.Ε.Θ., συνεχίζοντας την αδιάκοπη προσπάθειά της για τηνΑγιογραφία του Αρχαγγέλου στην Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Θεολόγου Θάσου. σωτηρία των μνημείων του νησιού μας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να κάνει γνωστό, ότι ολοκληρώθηκε η 5η (προτελευταία ) φάση συντήρησης των αγιογραφιών στον Iερό Nαό της Αγίας Παρασκευής στο Θεολόγο Θάσου.

Κατά τις εργασίες συντήρησης ανεδείχθησαν απαράμιλλης ομορφιάς αγιογραφίες στοκεντρικό κλίτος. Σπάνια σε ενοριακό ναό υπάρχουν αγιογραφημένες οι μορφές όλων των προφητών της πίστης μας. Πράγμα που αναδεικνύει την έντονη επιρροή που δέχθηκε η περιοχή μας από την μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους. Είναι μεγάλη η χαρά μας που αξιωθήκαμε να βοηθήσουμε στην ανάδειξη αυτών των μοναδικών αγιογραφιών.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά τον τεχνίτη κον Ντούφλιο Δημήτριο για την ανιδιοτελή του προσφορά τοποθέτησης των απαραιτήτων σκαλωσιών. Επίσης ευχαριστούμε τον επιχειρηματία κον Κουκούδη Γεώργιο που προσέφερε την φιλοξενία των συντηρητών.


– Ας μην ξεχνάμε ότι Λαός δίχως ιστορική μνήμη παύει να υπάρχει.
– Για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσουμε ότι το μέλλον μας είναι κοινό.
– Γίνετε και 'σεις μέλος ή υποστηρικτής της Μ.Κ.Ο. ΑΝ.Α.Ε.Θ..

Σύνδεση Χρήστη





Ειδοποίηση με e-mail

Εγγραφείτε τώρα στην υπηρεσία ειδοποιήσεων μέ e-mail, για να ειδοποιήστε αυτόματα, για νέα συμβάντα σχετικά με την ιστοσελίδα μας, τη θάσο, αλλά και την ΑΝ.Α.Ε.Θ..

Ο καιρός στην Θάσο

Από την Ε.Μ.Υ.
Από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Από το freemeteo

Στο meteo:
Θάσος
Κεραμωτή - Θάσος

Περισσότερα...

Συνδικάτο

Όλες οι νέες δημοσιεύσεις, κατευθείαν στο γραμματοκιβώτιό σας!
RSS 1.0
ATOM 0.3
OPML
Thassos 4x4 Club

Δημοσκοπήσεις

Τί πιστεύετε οτι χρειάζεται περισσότερο ο Θεολόγος Θάσου;

Αποτελέσματα

Ημερολόγιο

Μακαρίου του Αιγυπτίου, Αρσενίου, Μάρκου
1827
Νίκη των Ελλήνων στο Δίστομο.
1828
Πεθαίνει στην Βιέννη ο Γεν. Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρος Υψηλάντης.
1941
Το υποβρύχιο "Πρωτεύς" βυθίζει στην Αδριατική το ιταλικό οπλιταγωγό "Σαρδηνία".
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζει την ιταλική κορβέτα "Στρόμπολι", ανατολικά των ακτών της Τύνιδος.
1952
Πανσπουδαστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα.
Powered by Elxis | Κατασκευή - Επιμέλεια: Telemania Web Designs
Copyright (C) 2006-2026 Anaeth.gr. All rights reserved.