english greek

Δελτίο τύπου 2010-03-23

Θεολόγος, 23-03-2010

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε, ότιΑγιογραφία των Πρωτοπλάστων ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η τρίτη φάση συντήρησης – καθαρισμού των αγιογραφιών στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στον Θεολόγο Θάσου. Συγκεκριμένα, σ' αυτή τη φάση, οι εργασίες έγιναν στο κεντρικό κλίτος του ναού (αγιογραφία του Μυστικού Δείπνου και άλλες).

Ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους συντηρητές και τους παρευρισκομένους, όταν κατά τον καθαρισμό απεκαλύφησαν εκατέρωθεν του κλίτους, αγιογραφίες σημαντικότατης θεματολογίας: Αριστερά “Ο Λουτήρας”, όπου ο Ιησούς πλένει τα πόδια των μαθητών του και δεξιά, “Η Προδοσία”, η στιγμή που ο Ιούδας λαμβάνει τα τριάκοντα αργύρια από τους Φαρισαίους. Ταυτόχρονα, καθαρίζεται ο Σταυρός, όπου στις τέσσερις άκρες του εμφανίζονται οι τέσσερις ευαγγελιστές με συμβολικό τρόπο. Παράδειγμα, ο ευαγγελιστής Ιωάννης παρουσιάζεται σαν αετός. Πρόκειται για έργα ανεκτίμητης αξίας, τα οποία δυστυχώς ήταν χαμένα κάτω από το πέπλο της αδιαφορίας των τελευταίων ετών.

Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό, χωρίς τις χορηγίες των κατοίκων του Δ.Δ. Θεολόγου, προς την εκκλησιαστική επιτροπή. Εμείς με τη σειρά μας, προσφέραμε την φιλοξενία της ομάδας συντήρησης και βοηθήσαμε στην τεχνική υποστήριξη του σημαντικού αυτού έργου.

Πρέπει δημόσια να ευχαριστήσουμε τον κ. Ιωάννη Κοϊμτζή για την ευγενική διάθεση των διαμερισμάτων καθώς επίσης τον κ. Δημήτρη Ντούφλιο, για την διάθεση και εγκατάσταση των απαραίτητων σκαλωσιών.

Μιμούμενος τους εώς τώρα δωρητές, όποιος δύναται να βοηθήσει οικονομικά, μπορεί να απευθυνθεί στην εκκλησιαστική επιτροπή.

Εν Θεολόγῳ, 23-03-2010,
για την ΑΝ.Α.Ε.Θ.,


Ο Πρόεδρος.

Σύνδεση Χρήστη





Ειδοποίηση με e-mail

Εγγραφείτε τώρα στην υπηρεσία ειδοποιήσεων μέ e-mail, για να ειδοποιήστε αυτόματα, για νέα συμβάντα σχετικά με την ιστοσελίδα μας, τη θάσο, αλλά και την ΑΝ.Α.Ε.Θ..

Ο καιρός στην Θάσο

Από την Ε.Μ.Υ.
Από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Από το freemeteo

Στο meteo:
Θάσος
Κεραμωτή - Θάσος

Περισσότερα...

Συνδικάτο

Όλες οι νέες δημοσιεύσεις, κατευθείαν στο γραμματοκιβώτιό σας!
RSS 1.0
ATOM 0.3
OPML
Thassos 4x4 Club

Δημοσκοπήσεις

Τί πιστεύετε οτι χρειάζεται περισσότερο ο Θεολόγος Θάσου;

Αποτελέσματα

Ημερολόγιο

Β' Χαιρετισμοί,
Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.
Powered by Elxis | Κατασκευή - Επιμέλεια: Telemania Web Designs
Copyright (C) 2006-2024 Anaeth.gr. All rights reserved.